Контакти

Ако искате да споделите Вашето йога приключение, да зададете въпрос или просто да се свържете с мен, не се колебайте да ми пишете.

С радост и удоволствие ще отговоря на Вашите мисли, идеи и въпроси.

Пътят започва с първата крачка.

Направи запитване

  Често задавани въпроси

  Прочети тук:

  1Йога подходяща ли е за начинаещи?
  Йога е практика, която може да бъде персонализирана, така че да пасне на нуждите на практикуващия. Важно е по време на практиката да слушате тялото си, за да сте сигурни, че избирате най-подходящите за него вариации.
  2Какво представлява онлайн йога класа и как мога да се включа?
  Онлайн йога класовете се провеждат във видеоконферентни платформи. След регистрация и плащане на сайта, ще получите линк за достъп (ако практиката е в реално време) или линк към запис, който да гледате във удобен за Вас момент.
  3Необходима ли ми е специална екипировка за практиките по йога/медитация?
  Най-важното е да носите удобни дрехи, в които да се движите свободно. Проветрено помещение и уютна среда, са само бонус към изживяването. При нужда от допълнителни материали по време на практиката, те ще бъдат описани, напр. одеалце за медитация, блокчета, болстер и тн.
  4Колко често трябва да практикувам, за да видя резултати?
  Йога не е само физическа практика, макар голяма част от нея в съвременното общество да преминава на постелката. Едно от първите неща, които е вероятно да забележите е подобряването на съня, дишането и стойката. Разбира се, резултатите варират при различните участници. Отново е важно да се съобразите със собствения си ритъм и да се консултирате с лекар, ако имате травма или друго здравословно състояние. Моят съвет е да започнете с удобно за вас време за практикуване, в последствие сами ще усетите личната необходимост от практика и колко често да бъде тя, съобразена с Вашите цели и нужди.
  5Какви са ползите от йога?
  Йога е комплексна наука и предлага много ползи както за тялото, така и за ума. Във физически аспект включва позиции (асани) и движения, които подобряват гъвкавостта, силата и издръжливостта на тялото. Редовното практикуване подобрява общото физическо състояние и намалява риска от наранявания. Дишането е друг аспект от практиката, който обръща фокусът към правилно дишане и увеличава капацитета на белите дробове.Релаксацията, също важен елемент от практиката, намалява стреса и подобрява психичното здраве, подпомагайки повишеното самосъзнание и емоционална стабилност.
  6Какво е медитация и мога ли да се справя, ако никога не съм опитвал?
  Медитацията е практика за фокусиране на ума и постигане на психично спокойствие. Будистите казват, че медитацията е способността „да пребиваваш без усилия в това, което е“. Тя може да включва различни техники като фокусиране върху дишането, себенаблюдение, мантри, визуализации и др. Целите могат да варират от намаляване на стреса и тревожността до подобряване на концентрацията и духовно осъзнаване. Медитацията е хилядолетна практика и може да бъде адаптирана към нуждите и целите на отделния практикуващ.
  7Как мога най-добре да се подготвя за практика?
  Знам, че дните на всички са изпълнени е множество ангажименти, към които се стремим да добавяме дори и още. Но моят съвет е да се отнасяте към практиката си като към ритуал. Задължително правило е да се практикува на празен стомах. Препоръчително е да са минали 2-3 часа от последното ви хранене, за да се чувствате комфортно както по време на изпълнение на движенията, така и за медитацията.
  8Мога ли да практикувам йога независимо от моята религиозна принадлежност?
  Йога е древна практика, която произлиза от Индия и включва различни аспекти на физическо, умствено и духовно развитие. Въпреки произхода си, тя може да се практикува от хора с различни религиозни и нерелигиозни убеждения.

  Данни за фирмата

  Име: ДЕСИНИТИ ЕООД
  ЕИК/ПИК: 205441424
  Адрес: България, гр. Пловдив, р-н Западен, ул. " Митрополит Максим", 15
  Телефон: 0877606172